Monday, August 17, 2009

..ramadhan oo ramadhan..

pejam celik2..dah nak masuk balik dah bulan ramadhan..betol2 x terasa kan..bg yg x hbs ag ganti puasa tu..cepat2 ler ganti..nnti berganda2 mati la nk membayarnya..kan3..time posa ni la hati makin rindu kat kpg halaman..rindu nk bukak puasa ngan family..fuhh makanan penuh satu meja, air mmg mcm2 la..air tebu, kelapa, soya n mcm2 la..xp kalau sy..x sah berbuka kalau x de nasi..x leh hdp tanpa nasi..hihihi...bkn mknn yg penting time puasa ni, xp bln nila bulan yg sangat mulia n memberi byk keinsafan dlm diri. Time nila kita nk mmperbanyakkan amal jariah kita. Ada masa tu p la solat tarawikh, bkn sll kan, bulan posa je kiter btarawikh, mana da kiter tarawikh kan bln len..bertadarus ke..elok la sangat2..perbanyakkan sedekah k..
bulan ramadhan ni la bln yg ditunggu cz ada mlm lailatul qadar, malam seribu malam kan..
alangkah bertuahnya bg sesiapa yg ditakdirkan dpt menemui mlm tu..hope kita insan terpilih yg akan menemui mlm tu..amin...
Byk gak kenangan time bln puasa ni, plg best shopping kat bazaar ramadhan, bpk la byk mknn mmg rambang mata la, beli byk2 then x termakan. Bangun pun xlarat sudah..so kawal sikit nafsu mkn tu jgn diikut sgt nnti poket kita jugak yg kosong dah tu membazir..x elok tu..nak ke jadi adik-beradik ngan syaitan...huhu,,mintak dijauhkan..teringat time kecik2 dulu, time otak masih gila2..( skung dah tobat dah) hehe...ada ke patut cz terlampau haus tu sanggup minum air paip then ngan muka x malu berbuka la gak ngan family mcm la dia puasa..aduii..byk tol dosaku..huhu..hope dgn hadirnya sekali lagi bln ramadhan ni dptla sama2 kta menunaikan ibadah berpuasa n diberi kesempatan tok puasa full sebulan..huhu..kla..sampai sinie je coretan tok kali ni..nnti nk wat syawal oo syawal la pulak..hahahaha...

1 comment:

HaNa said...

mo, x berhajat ke nk bbuka pose dgn ur bf si mirul tuh...? hehehe...