Thursday, August 13, 2009

kenangan di Thailand..






wokeyh..citer yg agak basi sudah..bln 5 yg lalu time org lain sedap2 blk kpg, sy lak sibuk uruskan pasal program biodesel ke Thai tu. Actly, program ni under JKM UTM, ktorg seramai 5 org bdk2 UMP yg join..Nk perkenalkanlah diorg ni, sy, hana, ray, mirul n law..termasuk peg. pengiring sir ngui n 2 org pok cik driver..mmg gempak r. Paling membuatkan sy mjadi sgt penat ialah program ni adlh konvoi berkereta dari UTM Skudai ke Prince Of Songkla University Of Suratthani Thailand..mmg penat gler r. Bayangkan terpaksa duduk je kat dlm van dari selatan ke utara..wuiiihhh...mmg byk r pengalaman yg dpt..n yg plg bestnyer kitorg sempat singgah ke pulau Koh Samui..mmg agak cantik r..so sy x kan sesekali lupakan kenangan ni cz bkn sll kter kuar oversea kan..kpd hana, ray, n mirul jgn gelak lak baca posting ni. Saja je nk imbas kenangan time muda2 dulu. Kenangan ngan budak lesung pipit..( faham2 r ) haha...Bdw, dlm bersuka ria tu ada gak pahitnya. Sebenarnya time gini la kita nak uji semangat tolong-menolong n jgn pentingkan diri-sendiri n make sure kena 'on-time' ok. Sabar tu ant nilai2 murni yg blh diterapkan..wah2 mcm nk belajar KOMSAS lak..hihi. So harap lain kali dpt agi la merasa ke negara org ni. Lupa lak, kalau nak ke Thailand pastikan kena ada translater r cz mmg berpeluh2 time nak shopping tu cz diorng mmg x fhm sangat english apatah lagi bhs melayu. OK r nak stop dulu r, kepada sesiapa yg berkenaan, jgn gelak tau bl bc..daa..salam








1 comment:

HaNa said...

haha.. tringat time mude2 dlu di thai.. haha.. btw... team biodiesel mmg gmpak... cm nk g ag jer...