Thursday, September 3, 2009

perkara yg dirindui...

1. rindu sangat nak balik rumah, sarawak jauh sangat dari mata..my hometown. Tak sabar betul nak balik, dah hampir 4 bln x balik. Kat kpg walaupun x ler special cam kpg len xp tula tempat diri ini membesar dr kecik sampai le skung. Wpun kekadang fed up gak ngan kpg tu xp bila jauh kat tempat org tetap melekat gak kat hati..tempat jatuh lagi dikenang, inikan pulak tempat tinggalku..chewahh


2. rindu sangat kat labuan..xpecially wit ain, nisa, mel, baby, dak2 H6t41 n also.....hye2..bler r kita leh jumpa ag...huhuhu...andai dpt ku undur masa...alangkah indahnya..mcm2 kenangan manis, pahit n semua rasa..p ke kem kat kuala penyu, sabah yg amat menyeksakan n menyedihkan, kuar outing ngan ain every week wpun sengkek x berduit xp hobi outing tu tetap jln gak..haha..mmg gila r..wpun byk dugaan yg menimpa ain n me..but our frienship will last forever k..ngn mel lak..mmg hantu movie la. Sampai sanggup bjaga sampai pagi tengok movie...marathon gler..kalau study, cepat je ngantok...dah r hantu bgambar, sian laptop nisa jadi mangsa..haha..dah r suka tol bergosip ngan nisa..ada free je mula la nk melancong ke blk nisa or nisa yg ttb jd angin...tetiba je ad kat bilik..haha..sian baby kena layan ktorg..adik2 dia sungguh nakal..but baby mmg rajin r..belajar je..haiya,,miss u all maa..



3. rindu sangat nak dengar lagu ruang rindu-letto, suka gler2 r kat lagu tu..first time dengar sampai ulang byk kali sampai org yg dengar pun leh hafal lagu tu..but something bad happened..n sampai sekarang ssh gler r hati ni bila dgr lagu ni..kalau leh x nak dengar pun..confirm2 sedih n layan perasaan..huhuhu...xp lagu tu tetap berirama di hati..



4. rindu sangat nak makan masakan mak n nenek..air tangan dr diorg berdua tetap menjadi aspirasi sampai ke tua..akan sentiasa membuka selera mkn ku..haha..lebih2 ag time posa gnie...plg nak makan la bubur kapur nenek..special nenek wat time posa je..bubur tu wat dari tepung beras n dimasukkan dlm santan..sedaaapp...kalau letak dlm peti sejuk lagi sedap..simple je but one of my fvrte..huhuhuhu



5. rindu time sekolah dulu...dulu pernah sekali cikgu bio sy bg tw..nnti bile kita dah meninggalkan zaman persekolahan..kiter akan merinduinya..xp time tu x peduli sgt..apa je nk dirindu kan..but sy merasainya sekarang...alangkah seronok nya time menunggu wkt blk or rehat..mcm x sabar2 nk blk..paling best kenangan mkn karipap kat dlm kelas..dah hantu karipap tu..hantu gak..sy ngan member2, iza, fathin n atin makan la karipap tu sembunyi2 dlm kls..time bio..apa lg, time cikgu romzi lalu (hensem gler) haha...semua x bercakap cz mulut penuh ngan karipap..xp dpt kena detect r..cz sorang mmber ni dok mmbelakangkan cikgu tu..apa ag dia tanya r.." kenak diam??kenak x mkn karipap ya?" aduss..kantoi..apa ag kena cap kedai kopi ngan cikgu tu..huhu..padan muka..



so..ni r perkara yg sy sgt rindui..kalau dpt ulang balik..indahkannn..apa pun semua ni adlh kenangan yg sukar tok dlupakan..akan setia berada dia tempatnya iaitu di hati kecil ni forever...actly byk ag yg nk tulis xp dah x larat lak nk taip..so sampai sini saja r dulu.. :')

6 comments:

قلبي ليك said...

erm........saper sruh xblik......hahahaha......jom blik samer2.....naek flite smer2.....tp ak kat bussness class,ko ats lntai ....hahahaha

akubudakoreo said...

hurmm...
saya pon rendukan mor...
hehehe

morina said...

-jay
kiter tengok sapa yg bakal duduk kat ats lantai..huahauahua..entah2 org tu kot..jgn menangis x blagu jer time tue..nnti bln 11 kiter blk r swk sama2 nk...ad jugak teman nk bgaduh nti...ceria sikit suasana kat airport tue..kan2..
-akubudakoreo
rindu ker..haha..terharu nya..wpun hari2 nmpak muka kat kls, dorm n also kat toilet..hihihi..miss u too..three..haha

darkside said...

yELA tu..g la blik...t byk plak post psl rindu kat blog.huhu.aku pun tiap2 ari rindu...hehe

morina said...

-darkside
ye r..nk blk r nie..x nak dah blk pahang ag..

قلبي ليك said...

alah......xyah tnggu n tgk ler....4sure ko yg kne ddk ats lntai.muker cm ak nie.....xnk ddk ats lntai cm ko....ko jer yg deserve dok ats lntai..ak...erm..sory lar.....jgn nngis brlagu lak..or...tetibe jer sbut nme mirul o sfwan.....hehehe...dieorg xleh tlg...