Sunday, September 6, 2009

balik kampung..

Sekarang ni dah pertengahan Ramadhan...x lama ag dah nak beraya..nasib baik la cuti 2 minggu before raya so tcapai gak hasrat hati ni nak solat terawikh dgn nenek kesayangan..huhu..dah 2 tahun x sempat nak p terawikh sama2 cz blk cuti pun mlm raya...time kat matrik dulu lagi la dahsyat, esok raya..mlm ni baru blk..dah flight delay la pulak..at last dekat nk tengah mlm baru sampai rmh...penat gler esoknya...
Tapi yg bahagianya pagi raya la, sibuk je bgn awl pagi..bersiap2 ngan baju raya nk p solat hari raya ngan nenek, ayh , abg n pakcik2..mak pulak x p cz sibuk siapkan juadah tok dihantar ke masjid..ni yg syoknya tinggal kat kpg..
Tahun ni pulak, bakal blk awl..flight balik swk 12 hb..xp 11 hb dah berangkat ke kl..p stay rmh czn b4 meneruskan kembara blk kpg...yippie...tapi bila dah dekat nk blk ni..tiba2 mood spoil pulak nak balik...ada la problemnya...yg pasti niatku hanya satu tahun ni, bertarawikh n p solat hari raya ngan nenek...akan ku hilangkan ingatanku sekejap pada masalah tu..
Balik kpg mmg menyeronokkan kalau hati senang r, tapi kalau susah hati tu yg payahnya..entah bila r problem ni nak selesai..x tau la..hujung minggu ni nak blk dah..mcm x percaya jer..mb bagi yg len blk rmh tu perkara biasa jer xp bg sy lak..mmg satu detik yg mdebarkan la..cz wpun masanya x la lama sgt xp mcm2 perkara yg berlaku kat rmh n perubahan dia pun ketara sekali....kdg2 tu take time gak r nak sesuaikan diri balik kat rmh...adik yg paling bongsu la kesian..dia lahir pun..dia x nampak kakak dia..bila dah besar sikit...baru nampak kakak dia..mmg dia takut la...sedih jugak mula2 tu bila adik sendiri takut ngan kita..nampak je sy dia nangis..xp bila dah 2,3 hari tu..dia pun besa dah..berkepit jugak r...dah tu bila nak kenal dah..akak dia pun terpaksa pegi lagi..huhuhu...sekarang ni mesti dia dah besar..takut gak dia dah lupakan kakak dia ni balik..rindu tol ngan dia...huhu
Harap sabtu ni diri ini akan selamat sampai ke kpg halaman dgn selamat..nk beli ole2 apa ek tok family..??? -ad org tu cadangkan bawa blk laksa pahang....ad ka haha-

6 comments:

قلبي ليك said...

erm.....ko blik lah moe......jgn dtg phng lag.....tp 4sure ko smpai jer srwak yg jauh 2.....ko mesti rndukn seseorng 2......fhm2 jer lar saper...kang ak ckpkn.......laen lak jd...x psal2 lak ader org yg sound ak.....huhuhuhu.....erm.....samat pulan lar moe....make sure ko xbuat prkara2 yg memalukn mse kat onboard 2......

morina said...

jay...
of kos sy nk blk...
swk tetap d hati xp semestinya sy akn rindu gak kat phg cz rami kwn2 kat sini...sy pun rindu kat jay jugak nnti..hihihi...yela2..terima kasih byk2 la kat pesanan jay tu...sampai aport jer nnti sy terus kol jay cakap sy selamat n x memalukan semua org..yerrrr....selamat pulang kat jay jugak..

akubudakoreo said...

hehehe...
besela moe..
same nga farah..
tyme adik jd baby dlu..
takot je nga sy..
skrg dye da bsr,da ok da...
slmt pulg dan slmt menyambut lebaran..

morina said...

akubudakoreo-
mmg adik tyme kecik2 dh x kenal kakak dia sapa..bila blk jer punyala dia jeling jer kiter..mb mcm nk kenal xp lupa..hihihi..selamat pulang kat farah gak...hepi lebaran..maaf zahir n batin..

darkside said...

aku xpduli ko balik ke x tp skrg ni spekah yg mncadangkan soh bwk balik laksa pahang tu????haha....

morina said...

darkside-
sampai hati tol..x peduli sy blk ke x..huk3..x nak kwn ag ngan abe..hek eleh..wat2 tanya pulak..ngaku je r..dia yg cadangkan..pahang ada laksa ker???kuakuakua..