Sunday, October 4, 2009

..peristiwa sepanjang perjalanan balik ke ump..

..salam..lama dah x menjengah blog ni..akhirnya balik semula ke ump setelah 2 minggu lebih bercuti..nk bercerita kisah time nak blk hari tu..mmg sengal gler r..ikut perancangan nk balik ngan czn cz ada gak teman berbual kat aport nnti..malangnya tiket flight tok blk dr kuching ke kl dah x dek..sold out sdh..yg ad pun mahal tahap gaban..huhu..so pakat la ngan czn nk blk lewat sikit..dipendekkan citer..dpt la msg dr step..rupanya ad test MEB hari khamis..hohoho..mmg sengal r jugak..nsb bek czn x beli ag tkt flight..ahernya hari isnin p beli tiket on da spot to flight hari selasa mlm..mmg mahal giler2 r..sayu hati tengok duit beralih tangan kat kaunter..huhu..
.......selasa mlm tu, flight kol 9.50 pm, xp mak sy punyer r semangat nk hantar sy blk kol 7 pm..menapak r kat aport lebih kurang 1 jam lbh..huhu..penunggu aport yg setia..xp yg bestnyer puas kawe cuci mata..haha..time menunggu tu, adalah sorang hamba Allah ni ttinggal beg..mula2 nak biar je beg tu, xp x sampai hati lak..mana r tw ad barang berharga dlm tu..x ke kesian..so nasib bek sy dpt cam ag muka org tu, so sy pun pusing r kat tpt boarding..alhamdulilllah..jumpa.nasib bek x masuk flight ag..rupanya ada laptop kat dlm tu..huhu..nasib bek..hati lapang sgt pas tolong org...then ahernya sampai kat KL kol 11 lebih gitu..yg syoknya dlm flight..ad sorang abg wit wife n anak dia yg comey sgt..rupanya isteri abg tu bekas std ump gak..n abg tu chemical engineer..comey sgt diowg..loving couple..sampai jer rmh czn sy terus tdo..PENAT..
........rabu pagi ag syok, sy berangkat dr rmh, mula2 jln kaki ngan Daniel..nasib bek ad dia teman cz czn x leh hntar cz ad keja..hoho..jln kaki ke stesen bas..sambil hujan renyai2..memori daun pisang katakan, then daniel hantar sampai kat stesen keretapi cz dia pun odw nk p keja..nek keretapi dr Kepong ke Hentian Putra..huhu..1st time jejak kaki kt hentian putra..sampai kat situ kol 9am xp kena nek bas kol 1.30 pm..haha..menapak ag..boring gler r..x dpt nk diungkapkan ngan kata2..huhu..
.......malang lak, bas sani exspress tu x berhenti depan ump, kena pulak bhenti kat kuantan, apa boleh wat, tpaksa la minx Hana amikkan..thx kat Jay cz sudi drive...ahernya ngan badan yg penat..sampai gak r kat UMP..sampai je UMP.. kena lak p meeting konvo..huhu...x dpt nk tdo ag..n yg bestnyer kena study tok MEB cz esoknyer test..hohoho..mmg hari yg indah sangat2 la..hoho...itula kisah sepanjang pjlnn blk ke UMP yg tsayang sgt2 ni..hohoho.. =')

4 comments:

HaNa said...

hmmm.. wat to do, myb ade hikmah di sebaliknyer.. hmm, btw, blanje ar hana.. kate dh kayer... hu3...

morina said...

yer..mmg ad hikmahnye..huhu..kayer apenyer..makin sengkek ader r..kalau gunung yg tinggi pun kalau hari2 kena cangkul, lamer2 rata jugak..huhu.. =(

قلبي ليك said...

erm..........ntah....mntk tlg jer.......
tlg pun.
xder ker upah??ingt free ker??nk mntk,xsmpai ati......xmntk...cm rugi lak....dh lar trpakse kua smpai xleh stdy,upah lak xbg.....adui2......ltih r mcm nie.........

morina said...

la..cakap je r..wat per malu..x per2 nti sy hadiahkan something kat jay..hari tu segan gak..xp x tw nk bg apa..sori r kalau ganggu study..sory bebyk..xp x tw dah nk minx tolong apa..sori k..bdw thx sangat2 cz sudi amik sy hr tu..thx