Friday, March 25, 2011

~hobi time kecik2...~

keindahan ciptaanNya

....dulu time kecik2, aku suka kumpul gambar pemandangan....org suka kumpul setem ke apa ke...aku ni species lain sikit....aku siap ada album (*yg dibuat sendiri)...tok letak gambar2 pemandangan....pantang ada je gambar yg cantik2 dan indah2 pemandangannya, mula la aku ambik gunting n gam....haha....bila menatap je keindahan panorama, keindahan alam, ku bersyukur kerana diberikan peluang tok melihat semua ni......keindahan alam ni bukti kekuasaan Allah swt.....yang tiada tolok bandingannya.....pada aku, setiap kali melihat pemandangan, view yg cantik2...hatiku rasa lapang sekali...tenang......sebab tu setiap kali aku rasa tensen ke tertekan yg teramat, ku harap sangat dapat pergi ke tepi pantai ke, atas bukit ke......haha....

....dulu aku suka sangat melukis.....kiranya kalo ad je kertas kosong ke apa ke, mmg siap la jadi tempat aku menconteng...(*conteng tu kira melukis gak la kan...haha)....perasaan bila melukis ni sangat mendamaikan...chewahh...haha.....minat ni mungkin mmg dah semulajadi kot....my grandpa seorang yg sangat kreatif..berjiwa seni...seyes ni....dulu time aku nak khatam al-Quran, bendera yg tok jadi bunga telur tu, my grandpa sendiri yg lukis n ukirkan....sangat cantik...even take time tok disiapkan, tapi mmg sangat cantik.....dia juga berjiwa muzik....haha....seorang yg sangat kreatif dalam menghasilkan kraftangan dari rotan, pandan, bemban and semua....melukis ni satu cabang seni.....my uncle seorang yg sangat pandai melukis.....dulu time aku sekolah rendah, uncle aku pernah lukis potret gambar aku....and my auntie (wife uncle)...sendiri pernah cerita yg potret gambar yg uncle ku lukis tok dia (*sweet kan...hehe)....seiras cam muka dia....mmg berjiwa seni....kreatif mcm my grandpa.....yg paling best, dia gak suka sangat ngan muzik....and sekarang ad studio jamming sendiri.....perghh....dari minat boleh jadi business....(*hari2 intai budak2 p jamming kat rmh uncle...haha).....

.......kalo boleh aku tak nak hobi time kecik2 aku ni jadi sejarah je....syes cakap, dengan kesibukan tahap gaban ni, mmg payah la nak layan balik semua ni.....huhu....tapi kalo dah minat.....camne2 sekalipun mmg tetap akan dihati selamanya....hihihihhh ^_^v

1 comment:

我的盒子 said...

wah.2x bila kecik2x mmg memories yg best kan.. haha^^